2016/09/07

Päivä 7 Utrechtissa


Haluaisin todeta ensimmäisen viikon Utrechtissa kuluneen nopeasti, mutta tuntuu ettei se oikeastaan pidä edes paikaansa.
Viikko sitten saavuin ensimmäisen kerran tähän kaupunkiin, yhden huonosti nukutun Amsterdamin yön jälkeen, ja päivä kului kokonaan tavaroiden raahaamisessa, IKEAssa kierrellessä ja ruokakaupassa äimistellessä. Syyskuun 1. päivänä kämppään tulivat mun ja toisen suomalaisen lisäksi suurin osa muista kämppäkavereista ja paljon uusia asioita tapahtui suhteellisen lyhyessä ajassa.
Nyt on siis pian viikko yhteiseloa takana ja täytyy koputtaa puuta siitä, että olemme muodostaneet tiiviin yhteisön Pythagoraslaanin yläkertaan. Yhteiselo on nimittäin sujunut hyvin ja olemme tutustuneet toisiimme päivä päivältä paremmin. Niin kun eräs kämppäkaverini totesi mulle tänään: "We are just not people living together, we are becoming a family."

Asuinpaikkana Pythagoraslaania en olisi itse valinnut, mikäli siihen olisi mahdollisuutta ollut. Alue on suhteellisen äänekäs varsinkin iltaisin (kyllä, lähes joka ilta) ja naapurit järjestävät säännöllisesti juhlia, mutta kyllä tää menettelee omien kämppiksien takia. Tähän mennessä asunnossa on siis vasta 11 pysyvää asukasta, mutta 12. on ilmeisesti saapumassa myöhemmin tässä kuussa. Meidän päässä kämppää asuu yksi espanjalainen, kaksi saksalaista ja kaksi suomalaista ja toisessa päässä yksi ruotsalainen, yksi espanjalainen ja neljä saksalaista.

Koulumatka on meillä tällä hetkellä noin 4 kilsaa ja sen taittaa pyörällä (kyllä, mä oon oikeesti pyöräillyt täällä vaikka kuinka!) noin 15-20 minuutissa. Kauppaan pääsee 5 minuutissa. Ja täällä kaikki näyttää jotenkin niin keskieurooppalaiselta, mikä on musta tosi siistiä.

Kouluhommia en halua tänne blogin puolelle vielä tuomita, koska on tehty vasta kolme virallista 9-17 työpäivää, joten luultavasti tuun puhumaan aiheesta vielä myöhemmin. Pakko kuitenkin todeta kaikista mahdollisista mielipiteistäni huolimatta, että koululla on kyllä ihan hienot tilat!

Tässä tämmönen hyvin pikainen tilannekatsaus, koska en tiedä milloin ehdin seuraavaksi tehdä kunnollista postausta koulutöiden ja tulevan ESN:n introduction weekin seurauksena. Loppuun sopii kuitenkin vielä syyskuista Utrechtia kuvaava kamerafoto, joka käytiin kaverini kanssa ottamassa viime lauantaina.


Ei kommentteja: